blockquote:hover { background:url(http://mycutegraphics.com/backgrounds/flower/flowerbg119.gif)repeat left bottom ; border: 2px dashed #000000; }
thanks sudi singgah blog ni. jom exchange link. kau jenguk aku, nanti aku jenguk kau balik. =)

Jom Exchange Link

Feb 8, 2011

Tak Suka Sekolah




assalamualaikum. hai hai semua. hehe. rindu kat blog. bape hari main intai-intai je ha. hari ni baru lah nak update bila kepala dah ade idea nak update cerita ape. aku nak tanya korang. korang suka tak zaman sekolah. yang masih bersekolah, suka tak sekolah adik-adik? haha. yang dah habis sekolah, yang baru habis sekolah, rindu ke suka dah habis sekolah?


aku sebagai tuan tanah blog ni, nak bagitau kat adik-adik semua yang akak memang tak suka dengan sekolah. malah, tidak berasa rindu untuk kembali ke sekolah. hahaha.



sekolah tak memberikan aku kenangan yang manis pon. okey, kenangan pahit sangat banyak. aku tak nak cite sebab buat aku sakit hati bila ingat balik cerita-cerita kat sekolah. kalau dulu, aku bukanlah seorang student yang rajin pegi sekolah. kalau boleh, ade je hari yang aku nak ponteng. ngahaha. kadang-kadang hari guru jadi pilihan. student sambut hari guru kat sekolah, aku dok rumah je, tido. lepas tu, sebok-sebok tanya kat kawan seronok ke tak celebrate hari guru. haha. aku tak suka datang time ada sambutan kat sekolah sebab bila ada sambutan, semua student masuk dewan. lepas tu kena duduk kat atas lantai. bontot aku tak tahan ouh dok atas lantai. sakit tulang bontot. hahaha.


aku tak suka sekolah jugak sebab kena bangun awal-awal pagi. lepas tu hari-hari kena iron uniform sekolah. bosan gila kalau ingat balik. haha. sabtu ahad kena basuh kasut. fuuhhh! lama gila tak buat semua tu. nasib baik jugak dah lama tak buat. sebab aku tak suka buat semua tu. haha. seronok tau dah habis sekolah. ade jugak aku baca blog-blog budak sekolah yang tak suka dengan sekolah. haha. sama macam aku dulu. tak sabar gila aku nak habis sekolah. time yang paling best, masa lepas habis spm! series baru betul-betul rasa dah habis sekolah. aku bukan lagi budak sekolah. ngahaha.




tengoklah tudung sekolah aku. labuh bagai. time ni aku form 3. mak aku buat tudung malas nak gunting. mak aku cakap "bia jela yang ni eh. tak payah la gunting." amik kau tudung labuh kau dapat. hahah. nak buat camne. start form 3 aku jadi 'ustazah'. haha. mak aku dah tersalah buat. pakai jela haih. yang ni jela kot gambar time sekolah yang aku tengah ade. tak banyak gambar time sekolah yang aku simpan. sebab aku tak suka zaman sekolah. hihih.


kesimpulannya, aku tetap tak suka zaman sekolah aku. sebab, aku memang tak suka. bui bui!





3 comments:

Naz said...

cantik je tudung labuh ^_^

like2...

AwiEn said...

ahah~ thanks naz :D

Bioskop31 said...

Nice blog visit me back :)

 

Blog Template by Hajar Nur Azureen