blockquote:hover { background:url(http://mycutegraphics.com/backgrounds/flower/flowerbg119.gif)repeat left bottom ; border: 2px dashed #000000; }
thanks sudi singgah blog ni. jom exchange link. kau jenguk aku, nanti aku jenguk kau balik. =)

Jom Exchange Link

Jan 12, 2011

TAGGIE





assalamualaikum. first of all, sorry aku tak dapat update soalan untuk cabaran 30 hari. belum ready lagi nak sambung. tapi hari ni aku dah kena tag dengan Cik Puan Netty. thanks sebab tag saya. aku kalau bab kena tag ni selalunya aku malas sikit. tapi hari ni aku nak jawab jugak tag yang Cik Puan Netty bagi. hohoho!


"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."


25 fakta tentang aku. banyak nye kena bagi. korang nak baca ke banyak-banyak kalau aku bagitau ni? hahaha. senyap sudah. baca diam-diam!

✔ aku adalah anak ke-5 daripada 6 orang adik-beradik.

✔ aku ialah seorang perempuan. tak lembut tak ganas. tengah-tengah kot.

✔ aku seorang yang pemalas. malas nak buat keje, malas nak itu, malas nak ini. pendek dan panjang kate aku ni pemalas lah! haha.

✔ aku suka tido dan kuat tido. kalau boleh asyik nak tido je. lepas update taggie ni, aku nak sambung tido balik. ngahaha

✔ aku suka makan. tapi aku suka memilih nak makan apa. kalau tak sedap, aku memang tolak abes-abesan. nak yang sedap je. *ye.aku memang demand*

aku suka gigit-gigit ais batu. kalau minum kat kedai, lepas air habis, aku akan gigit ais batu pulak sampai habis.

✔ aku prefer berseluar jeans dan pakai t shirt je bila keluar jalan. simple tapi nice. yeke? bukan selekeh ke? hahaha

✔ aku tak suka dengan backstabbers. nak kutuk aku, biar depan-depan. bukannya aku nak pukul pon. ingat aku tak takut? adei =='

✔ aku suka make friends. tak kisah dengan siapa. nak jadi kawan aku, boleh tinggalkan komen kat komen box di bawah ye. terima kasih.

✔ aku suka nature. lebih kepada hutan-hutan dan air terjun. sangat mendamaikan.

✔ aku suka main game. tapi main game budak-budak. aku rasa itu adalah sesuatu yang sangat mencabar. haha

✔ aku tak suka bila kuku aku panjang sikit pon. mesti aku nak potong. *potong jangan tak potong!*

✔ aku suka kalau rambut aku panjang. tapi bila dah panjang, aku nak pendekkan rambut aku. kesimpulannya, aku tak tau aku sebenarnya suka rambut panjang atau pendek.

✔ dalam banyak-banyak hari, aku suka hari sabtu dan ahad. sebab selalunya sabtu dan ahad ada kenduri kawin. aku suka pegi kenduri kawin sebab nak makan nasi minyak.

✔ aku suka makan kek batik. tapi aku malas nak buat. eh? malas?

✔ aku tak suka makan ubat. tapi aku kena makan jugak. tapi aku tak suka!

✔ aku tak suka masuk hospital. sebab banyak bau ubat. tapi aku selalu masuk hospital. ish!

✔ aku suka jalan-jalan. tak suka duduk rumah seharian tak keluar-keluar.

✔ aku dah mula sayangkan blog aku. dulu blog aku macam terbiar. tapi skarang dah di anak angkatkan. kena jaga baik-baik. kena update selalu. ouh bloggie <3

✔ aku tak suka blogwalking. tapi kalau bosan aku rajinkan jugak blogwalking kat blog orang. boleh usha blog-blog lawa. teeeheee ~

✔ aku suka surfing internet. tapi aku tak tau nak online ape. kakak aku selalu cakap.
("asyik-asyik blog") ulang 2x.

✔ aku selalu berangan nak pegi pulau yang airnya kaler biru. air birunya jernih boleh nampak ikan-ikan berenang-renang. tapi itu berangan.

✔ aku tak pernah ada teddy bear. tapi tiba-tiba terasa ngada-ngada nak ade something yang macam teddy bear. aku nak kuma-kuma turtle. sebab ia sangat comel. korang tau tak macam mane bentuknya? kalau tak tau boleh tekan sini.

✔ aku suka tengok cermin. sebab aku suka cermin diri sendiri yang tak berapa nak comel ni. kadang-kadang cermin untuk picit pimples. haha!

✔ yeah! dah habis. aku suka bila taggie dah tamat. thanks sebab sudi baca!


aku kena tag 25 orang lagi untuk jawab tag ni? aku rasa tak cukup nak kasi 25 orang. okey, aku akan try. jom tengok siape yang kena!

pian
amalina amran
kak yana
tieha ismail
zati
babymilo
kak sol
cik ami
fatin roomateku syg
siti fairuz
amirah 3012
dea
wan izmeer
kak nabihah
faten naqibah
ila
aisyhah


haha. ni je yang dapat. sapa yang dah kena taggie ni, silalah jawab ye.





10 comments:

tieha ismail said...

hahah yes...! akan ku buat sume ni...

tia said...

kek batik mmg sedapp kan ? ;))

AwiEn said...

tieha : haha. sila! nak tau jugak 25 facts about u. :D

tia : yup2! sedap! uhuuu. =D

CiK PuaN NeTTY said...

ohoooo..
weehu.thnks buat ye awien..=)

AwiEn said...

hehe.thanks tag saye jugak :D

Cik Ami said...

thank sebab tagg saya. hehee. dah bala tagg dahh :)

AwiEn said...

u'r most welcome! :D

budak3012 said...

wah..25 org? rmai nye =_="
mana nak curi..

Anonymous said...

fatin roomates syg 2 saia ke awak ? hahaha ;)

AwiEn said...

yela. kalau anonymous ni fatin roomate hajar, betul la tu. hikhik

 

Blog Template by Hajar Nur Azureen