blockquote:hover { background:url(http://mycutegraphics.com/backgrounds/flower/flowerbg119.gif)repeat left bottom ; border: 2px dashed #000000; }
thanks sudi singgah blog ni. jom exchange link. kau jenguk aku, nanti aku jenguk kau balik. =)

Jom Exchange Link

Dec 28, 2010

Soalan Nombor Sembilan BelasDay 19 : Nicknames you have, why do you have them


hai semua. eh, hari ni aku kena share dengan korang nama samaran aku la. aku ada lebih dari satu nama samaran. sebab nama aku ada tiga. haha.

Hajar Nur Azureen

nama samaran aku pulak

Hajar : kebanyakan orang yang panggil aku hajar adalah kawan-kawan dan cikgu-cikgu aku. kat skolah dulu semua panggil hajar. sampaikan aku tumpang glamour kakak-kakak aku. cikgu-cikgu semua kenal adik-beradik hajar. cuma tak kenal aku je. sobsob. sebab nama aku ada hajar, diorang boleh tau, aku salah seorang daripada Hajar's siblings. hahaha.

awien : ni nama 'manja' aku kat rumah. family aku panggil aku dengan nama awien. kawan-kawan yang rapat dengan aku pon ade panggil aku awien. so, sape-sape kawan aku yang panggil aku dengan nama ni, maksudnya korang kawan rapat aku tu. *wink wink!

azureen : nama ni sepupu sepapat aku yang panggil. mak cik pakcik and cousins, sume panggil aku dengan nama azureen.

selain tu, aku ada nama samaran yang tak berapa sedap nak didengar, tapi aku redha dengannya. hahaha.

Ureen : nama seakan-akan oren ni, opah-opah sedara aku yang panggil. dulu, arwah opah aku yang panggil aku dengan nama ni. since opah aku dah takde, nama samaran ni disebut pulak oleh opah-opah sedara aku. I miss opah. :'(

aku jugak pernah ada nama samaran yang sekejap je pernah aku ada. banyak gila nama samaran aku kan? korang ade? hahaha

Mazwin : nama ni ayah aku yang start panggil masa aku mula-mula sakit dulu. kalau orang tua-tua cakap, bila budak-budak sakit, kena tukarkan nama samaran yang kita panggil tu. so, ayah aku panggil aku dengan nama mazwin. tapi aku tak biasa. lama-lama, tukar balik jadi awien.

wah. nice lah! banyak jugak nama samaran aku. selama ni tak pernah aku kira. dah ada lima nama samaran. ada sape-sape yang nak tambahkan nama samaran aku tak? kot-kot korang nak panggil aku lisa surihani? haha. bubye!!
No comments:

 

Blog Template by Hajar Nur Azureen